عنوان: برگزاری آیین اختتامیه هفته پژوهش و فنآوری استان چهارمحال و بختیاری در دانشگاه شهرکرد
کد: 1044
تاریخ: 1401/11/10
متن خبر

به گزارش معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه شهرکرد، روز پنج شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۰ آیین اختتامیه هفته پژوهش و فنآوری استان چهارمحال و بختیاری به همت معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه شهرکرد با حضور مهندس غلامعلی حیدری استاندار چهارمحال و بختیاری، دکتر یاسر پیرعلی رییس دانشگاه شهرکرد، حجت الاسلام سعید صفی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر حبیب شریف نماینده بنیاد ملی نخبگان ، دکتر اسماعیل پیرعلی رییس پارک علم و فنآوری استان ، دکتر ارسلان خالدی فر رییس دانشگاه علوم پزشکی استان، دکتر احمد کیوانی  معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، دکتر مجتبی بنیادیان رییس بنیاد نخبگان و جمعی ازمدیران ادارات استان، اساتید و  نخبگان دانشگاهی و دانش آموزی در دانشگاه شهرکرد  برگزار شد.

مهندس غلامعلی حیدری ضمن عرض  تسلیت شهادت حضرت فاطمه (س) و گرامی داشت هفته پژوهش گفت: پژوهش هدفمند می تواند بن بست ها را بشکند و به مسائل حقیقی جامعه بپردازد.

استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: هفته پژوهش فرصتی است که بتوانیم همراه با مطالعه، ضمن ارزیابی شاخص های پژوهشی و شناخت نقاط ضعف و قوت  به ارتقاء شاخص های پژوهشی بپردازیم و با تقویت نقاط قوت به این پژوهش ها عمومیت بخشیم.

مهندس غلامعلی حیدری ادامه داد:  مسئولان  باید پژوهش را اصل بدانند و در اولویت قراردهند چراکه پیشرفت در سایه پژوهش، می تواند بر جامعه تاثیر گذار باشد و مشکلات و مسائل جامعه را حل نماید.

استاندار چهارمحال و بختیاری بر ترویج پژوهشگری در حوزه های مختلف، خصوصا در حوزه هایی که ضعف وجود دارد تاکید کرد و گفت: سیاست گذاری های ما باید بر اساس پژوهش باشد و در این راستا باید بکارگیری نیروی انسانی پژوهش محور در دستور کار قرار بگیرد.

مهندس غلامعلی حیدری تاکید کرد: تربیت نیروی انسانی پژوهش محور  باید پایه ای و از آموزش و پرورش آغاز شود، نیروهایی که درکنار آموختن تئوری، قدرت تحلیل داشته باشند و این با نیروی پژوهش محور امکان پذیر است زیرا اگر تحلیل و تجربه وجود نداشته باشد کار سطحی است و کار سطحی پایدار نیست و باید کار ها به صورت عمقی باشد.

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: باید از مرزهای دانش به ویژه در حوزه علوم انسانی  عبور کنیم و در این زمینه نیازمند پژوهشگران متعهد هستیم.

مهندس غلامعلی حیدری، با اشاره به  اینکه پژوهش ها باید در خدمت جامعه و در راستای حل مسائل و مشکلات جامعه باشد و با حوزه های مختلف پیوند داشته باشد، تحقق این موضوع را،  داشتن روحیه جهادی پژوهشگر عنوان کرد.

استاندار چهارمحال و بختیاری پژوهش در تاریخ را از حوزه های جدی پژوهش عنوان کرد و گفت: تبیین وقایعی همچون ۱۶ آذر (روز دانشجو ) و مبارزه با استبداد توسط شیرعلی مردان خان و بی بی مریم بختیاری،  باید مورد برررسی و تبیین قرار گیرد و در این زمینه ما باید روایتگر اول باشیم که اگر از این موضوع غافل بشویم دشمن به روایت غلط و دروغ می پردازد.

دکتر یاسر پیرعلی ضمن خیر مقدم خدمت حاضرین به ویژه برگزیدگان بیست و سومین جشنواره هفته پژوهش و فناوری استان چهارمحال و بختیاری گفت : در هفته پژوهش و فناوری استان چهارمحال و بختیاری امسال با شعار «پژوهش و فناوری؛ پیشران تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین » دردانشگاه شهرکرد، فعال شدن مدرسه کارآفرینی، برپایی نمایشگاه کار، برگزاری کارگاه های متنوع و میزبانی نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش و فناوری و فن بازار، فعال شدن مرکز آپای دانشگاه را از مهمترین اقدامات هفته پژوهش در دانشگاه شهرکرد عنوان کرد.

رییس دانشگاه شهرکرد افزود: گسترش همکاری با پارک علم و فنآوری با هدف تامین امنیت شغلی دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی از اهم فعالیتهاست و هرچقدر ارتباط دانشجویان با صنعت و جامعه بیشتر باشد امکان ایجاد فرصت های شغلی برای دانشجویان نیز بیشتر خواهد بود.

دکتر یاسرپیرعلی با اشاره به رسالت مرکز رشد واحد های فنآور گفت: این مرکز باعث شکل گیری بنیاد نخبگان و پس از آن زمینه ای برای بستر سازی پارک علم و فنآوری شده است.

رییس دانشگاه شهرکرد افزود : موفقیت در مسیر فناوری با حمایت و همکاری همه جانبه دستگاه های استان را موثر دانست و از دستگاه های اجرایی استان خواست تا در تثبیت مالکیت مرکز رشد دانشگاه که با هدف زمینه سازی جهت اشتغال مولد به منظور جلوگیری از مهاجرت متخصصین و فارغ التحصیلان استان، حمایت از دانش و فناوری های پیشرفته و ایجاد پل ارتباطی میان تحقیقات و تولید، استفاده از تجربه، تخصص و توانمندی های متخصصین ، استادان و پژوهشگران شاغل در دانشگاه های استان، به حداکثر رساندن بهره گیری از تجهیزات موجود در دانشگاه ها و واحد های پژوهشی است مساعدت های لازم را انجام دهند.

دکتر حبیب شریف با تبریک هفته پژوهش و فناوری گفت: بنده اولین بار در سال ۱۳۵۵ به عنوان دانشجو در استان چهارمحال و بختیاری حضور داشتم و تا کنون نیز بارها میهمان استان چهارمحال و بختیاری و در طی این سال ها شاهد توسعه این استان در ابعاد مختلف بوده ام.

نماینده بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه اکوسیستم کارآفرینی که از فرمایشات مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز هست، با مشارکت مراکز رشد، پارک علم و فناوری، بنیاد نخبگان، جهاد دانشگاهی و ... شکل می گیرد، افزود: همه کشورهایی که به اعتلای علمی خود می اندیشند، باید نیروهای مستعد، خلاق، ایده پرداز و کارآفرین خود را مورد توجه و حمایت قرار دهند تا سکان دار هدایت آینده کشور باشند.

دکتر شریف با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان به دستور مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۱ شکل گرفت، گفت: در گذر ۱۸ سال از شکل گیری بنیاد ملی نخبگان، اقدامات بسیار خوبی انجام شده است اما بنیاد با محدودیت هایی نیز روبرو بوده است که در راستای رفع آن از ظرفیت خیران نیک اندیش در کشور بهره گرفته ایم.

نماینده بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: در کشورهای پیشرفته افراد خیر به مقوله علم توجه ویژه ای دارند و ایران اسلامی نیز از ظرفیت خوب خیران برخوردار است، البته کمک خیران بیشتر در زمینه افزایش امکانات سخت افزاری است که لازم است به سمت تامین نرم افزارهای مورد نیاز از جمله پرورش نیروهای توانمند، پژوهشگر و نوآور سوق داده شود.

 دکتر شریف با اشاره به شکل گیری سازمان مردم نهاد مجمع نخبه پرور در استان فارس، بیان کرد: این سازمان از طرف بنیاد ملی نخبگان ماموریت پیدا کرده است که تمام تجربیاتش را به سایر استان ها منتقل کند تا همه استان ها به سمت شکل دادن این نهاد مردمی حرکت کرده و شبکه مجمع خیران نخبه پرور کشور راه اندازی شود، تا کنون در همین راستا ۵ مجمع در ۵ استان کشور شکل گرفته است.

نماینده بنیاد ملی نخبگان پس از برشمردن فعالیت های انجام شده در مجمع خیران نخبه پرور استان فارس، گفت: از تمام افرادی که قصد کمک کردن به دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی را دارند درخواست می شود که توجه ویژه ای به نیروی انسانی و پرورش نخبگان و سرمایه های ملی داشته باشند.

دکتر احمد کیوانی در پایان ضمن قدردانی از عوامل برگزار کنند برنامه های هفته پژوهش، گزارشی از برنامه های اجرا شده این هفته ارائه داد و افزود: از دانشمندان یک درصد و دو درصد برتر دنیا در دانشگاه شهرکرد، در آیینی جداگانه تقدیر و تجلیل خواهد شد.

گفتنی است در این آیین از  "دکتر روح‌اله فتاحی برگزیده گروه کشاورزی، دکتر افشین احمدی برگزیده گروه فنی و مهندسی، دکتر ابراهیم ظاهری عبده‌وند برگزیده گروه ادبیات و علوم انسانی" به عنوان  پژوهشگران برتر استان ، "هانیه شفیعی راد دانشجوی دکتری زبان خارجی" پژوهشگر برتر دانشجویی استان ، "دکتر هادی خسروی در رشته مهندسی کامپیوتر "فناور برتر دانشگاه‌های استان، "دکتر فرید براتی"، از مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه شهرکرد فناور برتراستان، "علیرضا شاهین، کارشناس پژوهشی دانشگاه شهرکرد و مسئول دبیرخانه ستاد استانی هفته پژوهش و فناوری" همیاران پژوهش و فناوری از دانشگاه شهرکرد تقدیر به عمل آمد.